Annons
Annons


Recept på snickerstårta

Chokladbottnar, kolasås, frosting fyllning, jordnötter, chokladganache och nutellafrosting.


snickerstårta_01

Snickerstårtan jag bakade i andra programmet i Hela Sverige Bakar, är så god att jag var tvungen att baka den igen. Den här tårtan har verkligen, enligt mig själv, allt. Vad sägs om: chokladbottnar, kolasås, frosting fyllning,  jordnötter, chokladganache och en nutellafrosting som bara smälter i munnen. Så smaskig att jag kan äta upp hela tårtan på en gång…nästan [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Snickerstårta:
(räkna med att det kommer ta cirka två timmars att göra den):

Botten:
1 tsk  vaniljsocker
3 dl  (180 g) mjöl
3,33 dl (300 g) socker
2,13 dl (85 g) kakao
1 tsk bikarbonat
1tsk bakpulver
60 ml rapsolja
180 ml rumsvarm mjölk
1,9 dl varmt vatten
2 stora ägg

Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och mjöla lätt 4 formar à 16 cm och lägg ett bakplåtspapper i varje botten. Sikta de torra ingredienserna i en skål. Blanda i resten av ingredienserna i skålen och rör om. Fördela smeten i formarna och grädda i cirka 20-30 minuter. Bottnarna ska vara torra i mitten. Låt de svalna på galler. Skär av toppen på bottnarna så de blir raka.

Kolasås:
0,5 dl vispgrädde
0,3 dl (27 g) socker
0,5 dl (70 g) ljus sirap
1 tsk vaniljsocker

Låt allt utom vaniljsockret koka upp i en kastrull och småputtra i cirka 5 minuter tills det blir en tjock sås. Ta då av kastrullen från värmen och blanda i vaniljsockret.

Chokladganache:
75 g mörkchoklad
(0,5 dl) 50 g vispgrädde
20 g rumsvarmt smör

Hacka chokladen och smält den med grädden i en kastrull. När det smält, ta från värmen och rör ner smöret.

Frostingfyllning:
0,8 dl (80 g) vispgrädde
en liten nypa bakpulver
75 g Philadelphia
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 dl (30 g) florsocker

Vispa grädden med bakpulvret hårt. Blanda sedan ner philadelphia, florsocker och vaniljsocker. Vispa det fluffigt ihop.

Nutella frosting:
230 g rumsvarmt smör
4 dl (240 g) florsocker
200 g Nutella
3 msk vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
nypa salt

Vispa smör riktigt fluffigt i en hushållsmaskin. Blanda sedan ner florsocker, Nutella, vispgrädde, vaniljsocker och salt och vispa det riktigt fluffigt.

Dekoration:
2 dl (138 g) hackade Estrella salta jordnötter
flingsalt

Sätt ihop tårtan:
Bred ett tunt lager Nutella på de tre bottnarna, spritsa ut frostingfyllning. Tryck lätt med en sked små hål i bottnarna och fyll dem med kolasås. Strö över lite hackade jordnötter. Stapla bottnarna på varandra och överst den sista bottnen. Spackla först tårtan tunt med nutellafrostingen. Kyl tårtan cirka 20 minuter. Spritsa sedan ut små toppar runt tårtan och överst med resterande nutellafrosting. Gör små toppar av chokladganachen överst på tårtan. Ringla kolasås över, strö hackade jordnötter och lite flingsalt.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar