Annons
Annons


Recept på smarrig och enkel lemon curd

Den här citronkrämen är sååå himla god!


lemoncurd-allers-recept-citronkram

Mums mums!

lemoncurd-allers-recept-citronkram-01

Låt allt utom smöret sjuda tills det tjocknar.

lemoncurd-allers-recept-citronkram-02

Sila och rör i smöret.

lemoncurd-allers-recept-citronkram-03

Rör till en slät kräm.

lemoncurd-allers-recept-citronkram-04

Häll upp i någon fin burk, och låt stå till sig lite. Voilà, klart!

Självklart gör jag min egen lemon curd. Är inte så svårt som man tror och så mycket godare än den man köper. Lemon curd passar utmärkt till tårtfyllningar, då kan man blanda den med uppvispad grädde, men citronkrämen är också supergod att ha på rostat bröd. Lemon curd på scones är ju en riktig klassiker och himla gott det också, måste jag säga. Lemon curden håller cirka en månad i kylskåpet, men den här stannar inte länge i mitt kylskåp utan äts upp i ett nafs [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Lemoncurd
skal och saft av en citron
0,7 dl socker
1 ägg
70 g smör

1. Låt allt utom smöret sjuda cirka fem miuter till en tjock kräm.
2.Sila allt och rör i smöret. Blanda till en slät kräm.
3. Häll upp i valfri burk och låt stå till citronkrämen svalnat. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar