Annons
Annons


Recept på rabarbermoussetårta

Digestivebotten, syrlig rabarbermousse, fluffig vispgrädde, rabarberkompott och toppad med basilikablad.


rabarber-mousse-tarta

Såhär fin ser tårtan ut, och enklare att baka än vad man tror.

rabarber-mousse-tarta-01

Tryck ut digestivebotten i kakformen.

rabarber-mousse-tarta-02

Hacka rabarbern i bitar och sjud långsamt tills rabarberna mjuknar.

rabarber-mousse-tarta-03

Lägg gelatin i kallt vatten och vispa under tiden grädden.

Annons

rabarber-mousse-tarta-04

När rabarbern är kall vänd ner i grädden.

rabarber-mousse-tarta-05

Fyll formen med mousse och ställ kallt tills rabarbermoussen stelnar.

rabarber-mousse-tarta-06

Få ut tårtan ut formen.

rabarber-mousse-tarta-07

Spritsa grädde på tårtan.

rabarber-mousse-tarta-08

Fyll med rabarberkompott i mitten och dekorera med basilikablad.

rabarber-mousse-tarta-09

Voilà – en supersöt liten tårta.

Tunn digestivebotten, syrlig rabarbermousse, fluffig vispgrädde, rabarberkompott och toppad med basilikablad. Det kan bara inte bli bättre!!! Den ser svår ut att baka men är faktiskt relativ lätt att göra. Det är många steg i receptet så man behöver en hel del skålar. Tårtan måste också stå till sig ett par timmar så att moussen sätter sig. Jag gjorde digestivebotten och rabarbermoussen dagen innan och sedan dekorerade jag med vispad grädde och kompott dagen efter. Tårtan blev supersmarrig och har en bra balans mellan sött och syrligt [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Rabarbermoussetårta, 4-6 personer:

Botten:
50 g digestivekex
0,5 msk socker
25 g smör

Rabarbermousse:
200 g skalade rabarber
1,5 msk socker
1,5 msk vatten
2,2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
nypa bakpulver

Rabarberkompott:
180 g rabarber
1 msk socker
1 msk vatten

Dekoration:
0,5 dl vispgrädde
basilikablad

1. Sätt ugen på 200 grader.
2. Smörj och mjöla en 12 cm stor kakform.
3. Mixa digestivekexen med sockret i en matberedare.
4. Smält smöret och blanda med kexen och tryck ut i formen.
5. Grädda 8-10 minuter och låt svalna.
6. Skala och ansa rabarbern. Skär i bitar.
7. Koka ihop med vatten och socker i cirka 10 minuter. Mixa slätt.
8. Lägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter.
9. Blanda rabarber med gelatin och ställ kallt.
10. Vispa grädden med nypa bakpulver och vänd ner i den kalla rabarberblandningen.
11. Fyll formen och ställ kalt några timmar så tårtan stelnar.
12. Skala och ansa rabarbern. Skär i bitar och sjud tillsammans med socker och vatten till en mjuk kompott.
13. Vispa grädde. Få ur tårtan ur formen och spritsa små toppar på tårtan.
14. Lägg kompotten i mitten och dekorera med basilikablad.

Tips: tycker man att rabarbermoussen är lite blek i färgen, kan man ta lite röd hushållsfärg och blanda i. Det gjorde jag!

   Läs mer om
1 kommentar


Annons

Annons

Laddar