Annons
Annons


Recept på marängsmörkräm till tårta

Detta grundrecept räcker till en hög tårta à 16 cm.


marang-smorkram-tips

Jag brukar spackla tårtan två gånger för att den ska se riktig fin ut.

marang-smorkram-tips-1

Vispa äggvitor och socker ihop. När termometern visar 65 grader är den klar. På bilden har den bara kommit upp till 58 grader.

marang-smorkram-tips-2

Har man ingen termometer kan man känna med fingrarna om sockret smält.

Annons

marang-smorkram-tips-3

Såhär brukar det se ut när marängen är klar.

marang-smorkram-tips-4

Vispa marängen kall, tar cirka 10 minuter.

marang-smorkram-tips-5

Vispa ner det rumstempererade smöret i omgångar.

Man kan ju fylla en tårta med allt från mousser till färskostfyllningar. Något som är supergott och som jag använder mig av väldigt mycket när jag bakar tårtor är marängsmörkräm. Den fyllningen kan man smaksätta med nästan allt och är lätt att arbeta med. Det här receptet på marängsmörkräm räcker till att fylla en hög tårta med fyra bottnar à 16 cm och att spackla tårtan med två lager av marängsmörkrämen. Marängsmörkrämen är så god i sig själv, men om man vill så kan man täcka tårtan med marsipan efter man spacklat tårtan [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Marängsmörkräm:
4 äggvitor
2,5 dl socker
250 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker

1. Vispa ihop äggvitor och socker över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält, 65 grader.
2. Vispa det sedan kallt i en hushållsmaskin, cirka tio minuter.
3. Klicka i det rumstempererade smöret i omgångar och vispa allt fluffigt.

P.s. vill man smaksätta sin marängsmörkräm så kan man till exempel ta några matskedar lemon curd. (Klicka på länken så kommer man till receptet). Blanda i det i slutet av vispningen. Blir supergott och smakar fräscht.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar