Annons
Annons


Recept på laktosfria bakelser med hallonmousse och chokladkaka


madeleine-appelgren-30

Supersmarriga små laktosfriabakelser med hallonmousse och chokladkaka. Jag serverade dem i små glas, men det gör man precis som man vill [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Såhär gör man laktosfria bakelsen med hallonmousse och chokladkaka:

Annons

Laktosfria bakelser med hallonmousse och chokladkaka, cirka 20 stycken

Botten:
0,25 tsk  vaniljsocker
0,75 dl  mjöl
0,8 dl  socker
0,6 dl  Great Earth kakao (bra smak, tycker jag)
0,25 tsk bikarbonat
0,25 tsk bakpulver
15 ml rapsolja
4 ml rumsvarm laktosfri mjölk
0,5 dl varmt vatten
ett halvt ägg

Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och mjöla lätt 1 formar à 16 cm och lägg ett bakplåtspapper i  botten. Sikta de torra ingredienserna i en skål. Blanda i resten av ingredienserna i skålen och rör om. Fördela smeten i formen och grädda i cirka 20-30 minuter. Bottnen ska vara torr i mitten. Svalna på galler.

Hallonmousse:
125 g frysta hallon
1 gelatinblad
1 äggula
0,25 dl socker
2,5 dl laktosfri vispgrädde

Mixa hallonen och sila bort kärnorna. Låt koka upp i kastrull. Lägg gelatinet i kallt vatten i cirka fem minuter. Krama ur vattnet och blanda med hallonen. Låt de svalna av. Vispa äggulan och sockret fluffigt och blanda i hallonsåsen. Vispa grädden och vänd ner hallon- äggsmeten (den får inte vara för varm!) lite i taget.

Hallonsås med lakrits:
50 g frysta hallon
lite vatten
krossade turkisk peppar

Sila hallonen och koka upp med lite vatten. Krossa turkisk peppar och blanda i.

Gör såhär: Fyll glasen med mousse, chokladbotten och igen med moussen och chokladbotten. Ringla lite hallonsås över. Klart!

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar