Annons
Annons


Recept på gluten- och laktosfri jordgubbstårta

Lättlagad och nyttig dessert.


jordgubbstarta-gluten-fri-recept-01

Supergod och nyttig jordgubbstårta.

jordgubbstarta-gluten-fri-recept-02

Rör ihop och fördela i formen.

jordgubbstarta-gluten-fri-recept-04

Strö lite kokossocker på toppen.

jordgubbstarta-gluten-fri-recept-05

Klar efter cirka 25 minuter.

jordgubbstarta-gluten-fri-recept-03

Yeah redo för en bit jordgubbstårta!

Bakade den här gluten-och laktosfria jordgubbstårtan när jag var på ett event. Inte varje dag jag bakar något ”nyttigt” men den blev himla god så den här tårtan bakar jag gärna igen! Tycker man inte om jordgubbar kan man ju alltid fylla tårtan med andra bär eller frukter efter säsong [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Glutenfri och laktosfri jordgubbstårta:
100 g laktosfritt smör
4 ägg
1 dl laktosfri vispgrädde
2 dl mandelmjöl
1 dl polfiber
0,5 dl kokosmjöl
8 msk kokossocker
(plus lite att strö över kakan med)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
10 färska hackade jordgubbar
lite kokosolja till formen

Dekoration:
2 dl laktosfri vispgrädde
cirka 10 färska hackade jordgubbar

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en form, använde 20 cm, med lite kokosolja.
3. Smält smöret och rör ihop det med äggen och grädden. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smörblandningen. Fördela smeten i formen, tryck ner jordgubbarna och strö lite kokossocker på toppen. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Låt svalna.
4. Vispa grädde och hacka lite jordgubbar. Klart!

(Recept kommer från kocken i klackar)

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar