Annons
Annons


Recept på fiberrikt bröd

Enklare att baka ett bröd blir det inte.


risenta-fro-brod

Supergott recept på bröd som är hur enkelt som helst att baka.

risenta-fro-brod-1

Blanda mjölmixen i en skål.

risenta-fro-brod-2

Tillsätt vatten, olja, honung och flingsalt.

risenta-fro-brod-8

Rör om ordentligt.

risenta-fro-brod-4

Platta ut smeten i formen och låt vila i cirka 10 minuter.

Annons

risenta-fro-brod-5

Efter ha gräddats 70 minuter i ugnen på 190 grader ser brödet ut såhär.

risenta-fro-brod-6

Jag hade bara lite smör på, för det var så gott.

risenta-fro-brod-7

Jag testade att baka ett bröd där man bara tillsätter några få ingredienser själv. Det vill säga man köper en färdig mjölmix som innehåller havregryn, linfrön, pumpakärnor, solroskärnor, psylliumhusk, boveteflingor och dinkelpuffar. Själv tillsätter man vatten, olja, honung, salt, och blandar ihop. Till och med en liten form fanns med i förpackningen. Går hur snabbt som helst, och var himla gott faktiskt. Jag har inte alltid tålamod när man ska baka bröd och att degen ska jäsa i omgångar utan vill att det ska gå fort. Därför passade brödet mig utmärkt.

Jag ändrade faktiskt receptet lite när jag bakade det andra gången. Såhär gjorde jag:
(Självklart kan man göra som det står på förpackningen).

Fröbröd:
Risenta fröbröd:
mjölmixen
2,5 dl vatten
4 msk olja gärna solrosolja
2 msk flytande honung
1,5 tsk flingsaltsalt

1. Blanda mixen med vatten, olja, honung och flingsalt.
2. Blanda väl.
3. Häll upp smeten i formen och låt vila i ca 10 minuter.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 190°C värme ca 70 minuter.

Ett bra tips om man vill är att hacka lite valnötter och blanda i, det ska jag göra nästa gång.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar