Annons
Annons


Superlätt recept på chokladbottnar

Saftiga chokladbottnar, som man bakar snabbt!


madeleine-appelgren-78

madeleine-appelgren-80

De här chokladbottnarna tycker jag är himla goda och lätta att göra. Nu är de beräknade till en 16 cm tårta som har fyra bottnar men självklart kan man ju ha smeten i en annan form. Tänk då bara på att tiden i ugnen inte är detsamma. Bästa sättet är att känna med en sticka – som ska vara torr när bottnarna är klara [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Fyra chokladbottnar till en 16 cm tårta, 10-12 personer

Botten:
1 tsk  vaniljsocker
3 dl  mjöl
3,33 dl socker
2,2 dl bra kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
60 ml rapsolja
180 ml rumsvarm mjölk
1,9 dl varmt vatten
2 stora ägg

Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och mjöla lätt 4 formar à 16 cm och lägg ett bakplåtspapper i varje botten. Sikta de torra ingredienserna i en skål. Blanda i resten av ingredienserna i skålen och rör om. Fördela smeten i formarna och grädda i cirka 20-30 minuter. Bottnarna ska vara torra i mitten. Låt de svalna på galler. Skär av toppen på bottnarna så de blir raka. Sedan är det bara att spritsa vilken god fyllning som helst man vill mellan bottnarna och spackla tårtan eller göra en naked cake.

Till exempel kan man ju baka min smaskiga Snickerstårta. Såhär gör man den, recept

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar