Annons
Annons


Recept på choklad- och apelsinsnittar

Supergoda småkakor med smak av choklad och apelsin.


madeleine-appelgren-87

Spröda och lite sega i mitten.

madeleine-appelgren-88

Med en gaffel gör man ett snyggt mönster.

madeleine-appelgren-89

Vad är inte godare än choklad och apelsin tillsammans. Mamma bakade alltid chokladkakor och för att göra de ännu godare har jag i rivet skal och saft av apelsin – och jag kan säga att de är supergoda [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Choklad- och apelsinsnittar
Cirka 50 stycken, beroende på 
storlek.

Kakdeg:
3,5 dl socker
200 g rumsvarmt smör
1 ägg
ca 5,5 dl mjöl
3 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 apelsiner, rivet skal och lite saft

Dekoration:
rivet skal av en apelsin
1 uppvispat ägg
pärlsocker

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa socker och smör i en annan skål pösigt och blanda sedan ner de torra, rivet apelsinsakl och saften av apelsinerna tillsist ägget. Gör fyra rullar, platta ut dem på ett bakplåtspapper. Tryck lite försiktigt med en gaffel i mitten av längderna.
2. Pensla med ägg och strö över rivet apelsinskal och pärlsocker. Grädda i cirka 10 minuter i mitten av ugnen. Efter gräddning skär varje längd i bitar, som en tårtbit. Låt de sedan svalna på galler. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar