Annons
Annons


Recept på brownie med kolakräm och valnötter

Enkelt, gott och dessutom himla smarrig!


brownie-dulcedeleche-recept

Supersmarrig chokladbrownie med kolakräm och valnötter.

brownie-dulcedeleche-recept-2

Inte alls svår att baka. Bara blanda ihop alla ingredienser.

brownie-dulcedeleche-recept-3

Fyll halva formen med smeten och skeda ner dulce de lechen.

brownie-dulcedeleche-recept-4

Täck med mer browniesmet och toppa med kolakrämen.

brownie-dulcedeleche-recept-5

En liten mini brownie. Perfekt att ha på ett litet tårtfat.

brownie-dulcedeleche-recept-6

Låt brownien svalna på galler.

brownie-dulcedeleche-recept-8

Det man inte äter upp på en gång kan man frysa in.

brownie-dulcedeleche-recept-7

Choklad kan jag verkligen ha i alla bakverk och dessutom äta varje dag. En godsak som jag skulle kunna baka måndag till söndag är brownie. Enkelt, gott och så himla smarrigt. Browniekakan är lite seg och mjuk i konsistensen och smakar riktigt mycket choklad. För att få det sega använde jag mig av en dulce de leche, dvs en mjölkkolakräm som redan är färdig kokad. Man kan ju alltid koka en kolasås själv, koka den då lite längre än vanlig kolasås så konsistensen blir mer tjockflytande. Kolasåsen får inte samma krämighet, så att man vet om det. Däremot så tycker jag om att ha lite tuggmotstånd i bakverk. Allt får inte vara mjukt. Blir också en bättre balans i bakverken och man till exempel som jag nu blandade ner valnötter i browniesmeten. Ja som sagt är det en himla smarrig choklad brownie med mjuk kolakräm och valötter 

Brownie med med Dulce de Leche och valnötter:
120 g smör
180 g 55% mörk choklad
drygt 0,5 dl kakao
3 ägg
2,2 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
200-300 g Pampas deli Baking Dulce de Leche
(man tar så mycket man vill av mjölkkolakrämen)
2-3 dl hackade valnötter

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en avlång form och en 12 cm bakform och klä med bakplåtspapper. Man kan också ta en stor form.
3. Smält smöret i en kastrull och häll över den hackade chokladen. Låt allt smälta.
4. Rör i sockret och sedan äggen.
5. Blanda de torra ingredienserna, hacka valnötterna och blanda sedan ner allt i smeten.
6. Fördela hälften av smeten i formen, klicka i Dulce de Leche och sedan resten av smeten. Täck med Dulce de Leche och rör om lite med en sked.
7. Grädda mitt i ugnen, cirka 30 minuter. Den kommer kännas lös men stelar till sig efter ett tag. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar