Annons
Annons


Piffa upp din tårta med chokladflarn

Snyggt och ätbart samtidigt.


madeleine-appelgren-69

Smält en tredjedel av choklad över vattenbad, ta från värmen och blanda sedan ner resten av den vita chokladen.

madeleine-appelgren-70

Fördela på ett bakplåtspapper och strö över valfri smaksättning. Låt svalna.

madeleine-appelgren-71

Bryt av bitar och placera på tårtan.

Annons

Ett tips att dekorera tårtor med är att göra chokladflarn med elel rutan valfri smaksättning. Jag brukar tänka på att de ska harmonera med innehållet. Tex har jag hallonmousse blir det frystorkade hallon på chokladflarnen. Det är inte bara snyggt utan ätbart också. Kan vara lite trixigt med att temperera chokladen – det går lika bra med att bara smälta chokladen också  [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Chokladflarn:
50 g vit choklad
valfri dekoration från strössel till tex frystorkade bär

Temperera chokladen:
1. Hacka chokladen. Smält 1/3 av chokladen över ett vattenbad i en emaljskål till 40 grader. Ta från vattenbadet och blanda i resten av chokladen. Blanda väl till chokladen har en temperatur av 25-26 grader och värm upp till 28-29 grader.
2. Placera ett bakplåtspapper på en marmorskiva och bred ut chokladen, strö över valfri smaksättning. Kyl. Bryt sedan chokladen i stora bitar/flarn.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar