Annons
Annons


Nya baktrenden: maränger i härliga färger

Baka mina goda maränger.


Maränger i härliga färger.

Dekorera marängerna med det man gillar. Allt från frukter till rosenblad.

Kolla in mitt recept på maränger längre ner.

 Regnsbågsmaränger.

Såhär fina blev mina maränger som jag doppade i choklad och hallon.

Annons

Maränger har blivit en riktig ”hit” att baka och köpa. Framför allt utomlands men trenden kanske blir lika stor här i Sverige. De här tjejerna bakar maränger i alla färger man kan tänka sig. Tycker man inte om färgglada maränger kan man doppa dem i choklad eller låta marängerna vara som de är. Goda är de i vilket fall som helst!

Maränger, beroende på storlek, cirka 18 stycken:
2 äggvitor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
röd hushållsfärg

1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Vispa samman äggvita och socker i en skål över ett vattenbad till sockret smält. Brukar känna efter med fingret att sockret smält, då är det klart.
3. Vispa det sedan kallt i en hushållsmaskin i cirka 10 minuter och blanda i vaniljsockret.
4. Spritsa ut toppar på en plåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 1 timme.

Topping:
50 gram mörk choklad 55%
frystorkade hallon
strössel
(eller något annat man vill doppa marängerna i)

1. Hacka chokladen och smält den i en skål över ett vattenbad.
2. Doppa marängerna i den smälta chokladen och strö valfri topping över. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar