Annons
Annons


Nutellamousse

Bara två ingredienser!


nutellamousse

nutellamousse-1

Lägg nutella i en skål.

nutellamousse-2

Blanda nutella med den varma grädden.

nutellamousse-3

Vispa grädden fluffig. Vänd sedan ner i nutellasmeten.

nutellamousse-4

Vänd ner vispgrädden i nutellasmeten. Jag tog lite åt gången.

nutellamousse-5

Låt moussen stelna till sig i kylskåpet i cirka en timme.

Annons

nutellamousse-6

Jag skedade upp nutellamoussen på en bädd av hallonsås.

nutellamousse-7

Färska jordgubbar och lite flingsalt blev pricken över i.

nutellamousse-8

Nä jag tror faktiskt inte att det kan bli lättare än såhär att göra en mousse! Att det också är med min favorit ingrediens nutella gör det ju också till en fullträff. Med bara två ingredienser får man en fluffig mousse som smakar riktigt mycket nutella, är len i smaken och smälter riktigt i munnen. Supergott med andra ord ♥

Nutellamousse, 4 mindre portioner:
90 g nutella
2 dl vispgrädde

1. Lägg nutella i en skål.
2.Värm lite av grädden i en kastrull.
3. Blanda nutellan med den varma grädden.
4. Vispa grädden fluffig och vänd ner i nutellasmeten.
5. Låt moussen stelna till sig i kylskåpet i cirka en timme.

Dekoration:
flingsalt
färska jordgubbar
hallonsås

Ps. antingen så kan man hälla nutellamoussen direkt i glas och låta det stela till sig i kylskåpet en timme eller så. Eller så gör man som jag på bilden att man låter moussen stelna till sig i skålen i kylskåpet. Därefter skedar man upp nutellamoussen som man vill. Båda alternativen går lika bra att göra. Man kan också toppa moussen med allt från färska jordgubbar till blåbär, eller äta den som den är med eller utan lite uppvispad grädde. Moussen är riktigt smälter i munnen och så god så egentligen behöver den inget extra.

Vill man göra egen hallonsås så har jag ett lätt recept. Klicka på länken för att komma till receptet.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar