Annons
Annons


Kladdkaka

En klassiker till fikat.


Jag väger alltid smöret så jag får rätt mängd.

Blanda ägg och socker. Tillsätt mjöl, kakao, vaniljsocker, nypa salt och smöret. Blanda ihop.

Tillsätt smöret och blanda ihop allt.

Fördela smeten i formen.

Annons

En riktig klassiker – kladdkaka. Den är både god och enkel att baka. Får jag besök och vill snabbt baka något som jag kan bjuda på till fikat så bakar jag en kladdkaka. Är man riktigt snabb så tar det bara en halvtimme allt som allt. Servera med lite vispgrädde, glass eller lite sötad gräddfil passar utmärkt till. Man tar det man har hemma ♥

Kladdkaka:
100g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,4 dl mjöl
2,5 msk kakao
0,5 tsk vaniljsocker
nypa salt

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och mjöla en 16 cm rund form.
3. Smält smöret.
4. Blanda ägg och socker.
5. Tillsätt mjöl, kakao, vaniljsocker, nypa salt och smöret. Blanda ihop.
6. Fyll formen med smeten.
7. Grädda i cirka 15-20 minuter.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar