Annons
Annons


Mina rosa hallonbakelser


bild33

Här är mina rosa hallonbakelser som jag bakade igår i Hela Sverige Bakar. Eller naja så här skulle de ha sett ut! Inte alltid lätt att prestera under press– blir inte alltid som man vill. i programmet gjorde om min petit choux deg fast använde den första som jag tyckte blev bäst. Lite klurigt det där med degen, måste jag säga. Har man inte så mycket stress får man säkert till dem bättre. Rosa hallonbakelserna är fyllda med en vitchoklad ganache med smak av whisky (för lite hetta) och krämig grädde. Petit choux degen har jag smaksatt med kardemumma. De är verkligen i min stil och perfekt för mingelfest [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Rosa hallonbakelser – 6 stycken:
1 dl vatten
33 g rumsvarmt smör
ca 0,5 tsk malen kardemumma
42 g vetemjöl
1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader, förbered en plåt med bakplåtspapper. Koka upp vatten och smör, till sätt lite i taget av mjölet och vispa kraftigt ihop. Smeten ska släppa från kastrullen. Låt svalna lite och vispa snabbt ihop med ägget. Spritsa ut 6 små torn och grädda i cirka 20 minuter. Öppna inte ugnen de första tio minuterna. Låt svalna på galler.

Hallontryffel:
0,5 dl tinade hallon
0,12 dl vispgrädde
knappt 1 tsk g smör
50 g hackad vit choklad
0,5 tsk whisky

Sila hallon och låt de koka ihop lite. Tillsätt grädde och smör och koka upp. Sedan sjud tills det tjocknar lite. Hacka den vita chokladen. Häll såsen sedan över hackade chokladen. Blanda ner whiskyn.

Vispgrädde:
1,5 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljsocker

Vispa grädde och blanda med vaniljsocker.

Glasyr:
1 dl florsocker
lite citronsaft
röd hushållsfärg

Blanda ihop allt.

Dekoration:
6 färska hallon
florsocker

Skär eller klipp av toppen på petits-choux, fyll botten med tryffel. Spritsa grädde på och pudra med florsocker. Sätt på toppen som doppats i glasyren och sätt ett halvt hallon på toppen.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar