Annons
Annons


Marängswiss deluxe med lemoncurd

Härligt sega maränger, syrlig citronkräm, fluffig vispgrädde, färska hallon och fräsch citronmeliss!


marang-swiss-lemoncurd-hallon-gradde

Sega maränger, syrlig lemoncurd, fluffig vispgrädde och färska hallon!

marang-swiss-lemoncurd-hallon-gradde-1

Vispa vitorna och tillsätt lite socker i taget under vispning.

marang-swiss-lemoncurd-hallon-gradde-2

Fördela marängsmeten på två och bred ut med kniv på bakplåtspapper.

marang-swiss-lemoncurd-hallon-gradde-3

Efter gräddning, låt bottnarna svalna.

Annons

marang-swiss-lemoncurd-hallon-gradde-4

Bryt marängbottnarna i bitar och varva med vispad grädde och lemoncurd.

marang-swiss-lemoncurd-hallon-gradde-5

Fördela färska hallon över marängswissen.

marang-swiss-lemoncurd-hallon-gradde-6

Varva igen med maränger, vispad grädde, lemoncurd och hallon.

marang-swiss-lemoncurd-hallon-gradde-7

Dekorera med citronmeliss.

marang-swiss-lemoncurd-hallon-gradde-8

En riktig klassiker, enligt mig, är ju marängswiss! Härligt sega maränger, syrlig citronkräm, fluffig vispgrädde, färska hallon och lite citronmeliss på det! Är ju också så himla gott och faktiskt ganska enkelt att göra. Det enda som tar lite tid är att vänta på att marängbottnarna blir färdig gräddade. Man kan ju göra marängbottnarna en dag innan – de blir då lite mer sega, men det är ju bara gott [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Marängbotten, 2 stycken:
6 äggvitor
3 dl socker

1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Separera äggvitorna från äggulorna i en ren skål.
3. Vispa till ett skum.
4. Tillsätt sockret lite åt gången och vispa marängen fast.
5. Bred eller sprita ut två marängbottnar på två plåtar med bakplåtspapper.
6. Grädda i 1,5 timme.

P.s. marängbottnarna blir frasiga efter 1,5 timme. Vill man att de ska vara lite sega så sänker man tiden i ugnen.

Lemoncurd:
skal och saft av 3 citronr
2 dl socker
3 ägg
210 g smör

1. Låt allt utom smöret sjuda cirka fem miuter till en tjock kräm.
2. Sila allt och rör i smöret. Blanda till en slät kräm.
3. Låt citronkrämen svalna.

Dekoration:
3-5 dl vispad vispgrädde (beror på hur mycket man vill ha!)
250 g färska hallon
lite citronmeliss

Marängswiss deluxe:

1.Bryt marängbottnarna i bitar och varva med vispad grädde och lemoncurd.
2. Fördela färska hallon över marängswissen.
3. Varva igen med maränger, vispad grädde, lemoncurd och hallon.
4. Dekorera med citronmeliss. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar