Annons
Annons


Mangomousse

Superenkelt recept på mangomousse!


mango-mousse

Superfräsch och lätt i smaken är den här mangomoussen.

mango-mousse-1

Purea mangon så mycket man vill. Jag använde en stavmixer.

mango-mousse-2

Lägg gelatinet i kallt vatten och koka upp mangon med vattnet.

mango-mousse-3

Blanda den varma mangon med gelatinet.

Annons

mango-mousse-4

Vispa grädden och låt mangon svalna av helt.

mango-mousse-5

Blanda mangon med vispgrädden och låt stå kallt några timmar.

Enklare än såhär blir det inte att göra en mousse. Med bara några få ingredienser får man en mousse av mango som smakar superfräscht och lätt. Det här receptet räcker till att fylla fyra portionsglas. Vill man ha mangomoussen som tårtfyllning till en tårta à 16 cm (dvs med två fyllningar) skulle jag dubbla receptet för att vara på den säkra sidan att det räcker. Blir det något över kan man ju spritsa små toppar på tårtan som dekoration [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Mangomousse:
200 g fryst mango i bitar
3 msk vatten
2 gelatinblad
1 msk socker
2 dl vispgrädde

1. Lägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter.
2. Koka upp mangon med vatten och socker.
3. Låt gelatinet smälta i mangon och låt svalna helt.
4. Vispa grädde och blanda med mangon.

Ps. bakförklädet som jag har på mig, hittar man här.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar