Annons
Annons


Mangobakelse

Mangobakelse med dulce de leche, mango och mangomousse.


Mangobakelse med dulce de leche, mango och mangomousse.

Mangobakelse med dulce de leche, mango och mangomousse, 4 stycken.

Botten:
50 g digestivekex
0,5 msk socker
25 g smör

1. Sätt ugen på 200 grader.
2. Smörj och mjöla fyra runda eller rektangulära formar.
3. Mixa digestivekexen med socker i en matberedare.
4. Smält smöret och blanda med kexen och tryck ut i formen.
5. Grädda cirka 5 minuter och låt svalna.

Annons

Mangomousse:
100 g fryst mango
1 gelatinblad
0,5 msk socker
1,5 dl vispgrädde

1. Lägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter.
2. Koka upp mangon med vatten och socker.
3. Låt gelatinet smälta i mangon och låt svalna helt.
4. Vispa grädde och blanda med mangon.

Fyllning:
100 g fryst mango
1 tsk socker
1 msk vatten
2 msk dulce de leche

1. Koka upp mango, socker och vatten.

1. Bred dulce de leche på digestivebotten.
2. Fyll hälften med mousse.
3. Klicka i mango.
4. Fyll resten av formen och ställ kallt.
5. Ta ur bakelsen ur formen och pudra kakao över.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar