Annons
Annons


Madeleine-bakelser

Lätta bakelser att baka med hallongrädde.


Baka madeleine-kakor.

Vispa grädden fluffig och blanda i hallon och lite hushållsfärg.

Enkel bakelse att baka är Madeleinekakor med hallongrädde och lite florsocker på. Madeleinekakor smakar lite som sockerkaka och jag tillsatte lite rivet citronskal för att få en bra balans till hallongrädden. I själva hallongrädden blandade jag försiktigt ner lite hushållsfärg så att grädden blir ljusrosa. Smaskigt värre blev den lilla bakelsen.

Annons

Madeleine bakelser med hallongrädde, 12 stycken:

Madeleinekakor, 12 stycken
75 g rumsvarmt smör
0,5 dl socker
0,5 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl mjöl
skal av 1/4 citron

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj formarna med smält smör.
3. Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt.
4. Vispa i äggen.
5. Sikta ner mjöl och citronskal och blanda allt försiktigt.
6. Fyll formarna och grädda i cirka 15 minuter.

Hallongrädde:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 paket färska hallon
eventuellt lite röd hushållsfärg

1. Vispa grädden fluffig och blanda i hallon och lite hushållsfärg.
2. Dela madeleine-kakan på mitten och spritsa hallongrädde mellan.
3. Pudra lite florsocker över bakelsen, klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar