Annons
Annons


Maddes rosa sommartårta

Citronbottnar, hallonmarängfrosting, limefrosting, färska hallon och lime!


Den här tårtan passar perfekt en solig sommardag! Fräsch i smaken och bra balans mellan sötma och syrlighet. En riktig superdupergod tårta ♥

Rosa sommartårta:

Limebottnar:
200 g rumsvarmt smör
2,2 dl socker
3,33 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
4 ägg
2 msk rumsvarm mjölk
rivet skal av 2 lime

Annons

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla 4 bakformar à 16 cm och en form à 10 cm. Lägg bakplåtspapper i bottnen av varje form.
2. Sikta de torra ingredienserna i en skål.
3. Vispa i en hushållsmaskin smör och socker riktigt fluffigt. Rör ner äggen, ett i taget och vispa ihop smeten.
4. Blanda sedan försiktigt ner de torra ingredienserna, rivet skal och till sist mjölken.
5. Fördela smeten i formarna. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på formstorleken. Känn med en sticka att de är torra i mitten av formen. Låt de svalna lite i bakformen, ta sedan ur bottnarna och låt de svalna av på galler. Skär bort översta lagret på botten så den blir jämn och dela den lilla formen på två.

Limefrosting:
74 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
300 g Philadelphia
skal och saft av 2 lime

1. Vispa ihop smör och florsocker. Blanda i philadelphia, saft och skal av lime.

Sockerlag:
1 dl socker
1 dl vatten

1. Koka ihop det i en kastrull och låt det svalna.

Hallonmarängfrosting:
150 g tinade frysta hallon
6 äggvitor
3,7 dl  socker
375g rumsvarmt smör

1. Mixa hallonen i en matberedare och sila bort kärnorna.
2. Vispa ihop äggvitor och socker över ett vattenbad tills sockerkristallerna smält. Det är vid cirka 65 grader. Vispa det sedan kallt  i en hushållsmaskin till marängen svalnat, cirka tio minuter.
3. Klicka i smöret i omgångar och sedan hallonpuré tills frostingen blir härligt fluffigt.

Dekoration:
200 g färska hallon
1 lime
florsocker

1. Pensla tre stora bottnar och en liten botten med sockerlag.
2. Spritsa ut längs med kanten en linje av hallonmarängfrosting på första bottnen.
3. Andra bottnen fylls med hallonmarängfrosting och färska hallon.
4. Tredje botten med limefrosting.
5. Den lilla bottnen fylls med limefrosting.
6. Montera ihop bottnarna. Spackla tunt runt hela tårtan med hallonmärängfrosting. Kyl i cirka 20 minuter. Spackla en gång till och dra med en lite kniv nerifrån och upp. Sprita ut små toppar längs ner och där den lilla tårtan är ovanpå den stora. Ställ färska hallon på toppen och skär två stora klyftor lime som ställs på toppen. Pudra florsocker på.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar