Annons
Annons


Maddes amerikanska rulltårta

Rulltårta med jordnöttsmör, hallonkompott och fluffig grädde!


rulltarta-recept-jordnotter

Rulltårta med jordnöttsmör, hallonkompott och fluffig grädde!

rulltarta-recept-jordnotter-1

Efter gräddning, strö socker på rulltårtan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper.

rulltarta-recept-jordnotter-2

Koka upp hallonen, låt svalna.

rulltarta-recept-jordnotter-3

Bred jördnötssmör på den avsvalnade rulltårtan.

Annons

rulltarta-recept-jordnotter-4

Fördela hallonkompotten över…

rulltarta-recept-jordnotter-5

…och bred på vispgrädden.

rulltarta-recept-jordnotter-6

Rulla ihop, låt vila något.

rulltarta-recept-jordnotter-7

En supergod rulltårta i sanna amerikansk anda, är med jordnötssmör, hallonkompott och fluffig vispgrädde. Det bästa är att den är superenkel att baka och smakar sjukt gott. Efter jag rullat ihop rulltårtan, brukar jag låta den stå till sig lite i kylskåpet innan jag skär den i bitar. Tycker att det blir ”snyggare” bitar på det sättet [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Rulltårta:
3 ägg
1,5 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
4. Fördela smeten jämt och grädda i cirka 5-7 minuter högst upp i ugnen.
5. Strö socker på rulltårtan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper.

Fyllning:
cirka 150 g jordnötssmör
3 dl vispgrädde
2 dl frysta hallon

1. Koka upp hallonen, låt svalna.
2. Vispa grädden fluffigt.
3. Bred jördnötssmör på den avsvalnade rulltårtan.
4. Fördela hallonkompotten över och bred på vispgrädden.
5. Rulla ihop, låt vila något och skär i skivor.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar