Annons
Annons


Madde tipsar: lyckas med brödbaket

Tre enkla tips!


Lyckas med bröd:

1. Använd INTE gammal jäst.
2. Inte för varm degvätska.
3. Låt brödet jäsa ordentligt

Vill man baka brödet på bilden så är detta receptet. Supersmarrigt och bakas enkelt i en gjutjärnsgryta.

Annons

Valnöts- och tranbärsbröd:
450 g mjöl
1 tsk salt
3/4 tsk torr jäst
0,5 tsk malen kanel
375 ml ljummet vatten
2 dl torkade tranbär
2 dl valnötter

1. Blanda ihop alla ingredienser förutom tranbären och valnötterna.
2. Låt stå över natten med plastfolie över, eller minst 4 timmar på ett varmt ställe.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Blanda sedan ner bär och nötterna i degen.
5. Värm en gjutjärnsgryta med locket på 15 minuter i ugnen, ta ut den ur ugnen och lägg i degen.
6. Sätt på locket och in med allt i ugnen för 30 minuter.
7. Efter 30 minuter ta bort locket och grädda ytterligare i 20 minuter. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar