Annons
Annons


Madde tipsar: fördel med varmluft

Sätt in två plåtar samtidigt i ugnen.


Att använda varmluft när man bakar har många fördelar. Grädda fler plåtar samtidigt är ju jättesmidigt, inte minst när man bakar bullar. Ibland kanske man glömt sätta på ungen och använder man sig av varmluft värms ugnen upp snabbt. Annan fördel är när man har till exempel frysta bullar kan man använda sig av varmluft ♥

Annons

På bilden ser man mina släta bullar som är fyllda med nutella och jag penslade bullarna med smält smör och doppade i socker, sååå himla goda!

Grunddeg, som ger cirka 30 stora bullar:
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
¾ tsk salt
2 tsk malen kardemumma
150 g rumsvarmt smör
ca 12-13 dl vetemjöl special

1. Värm mjölken till 37 grader.
2. Smula jästen i en hushållsmaskin och häll sedan mjölken över så jästen lös upp.
3. Tillsätt socker, salt, kardemumma och smör.
4. Bearbeta in mjölet tills degen blir smidig. Ta inte för mycket mjöl – degen ska släppa kanten men kännas lite ”lös”. Låt degen gå i maskinen cirka tio minuter.
5. Lägg en fuktad bakduk över och jäs i 30 minuter.

Nutellafyllning:
120 g mandelmassa
2,5 dl Nutella
60 g rumsvarmt smör

1. Riv mandelmassan och vispa ihop allt.
2. Stansa ut runda bollar, en klick fyllning på bullarna och nyp ihop.
3. Låt jäsa på en bakplåt med bakplåtspapper, i cirka 40 minuter.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen på 200 grader, varmluft, i cirka 8-10 minuter.
5. Jag smälte lite smör och doppade bullarna i socker – pricken över i!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar