Annons
Annons


Läskiga mördegskakor


doskalle-kakor-madeleine-appelgren

Läskiga mördegskakor med kristyr. Man kan ju sprista på kristyren hur man vill om de ska vara happy eller ej. Förutom att de är läskiga att se på så är de också goda att äta upp he he [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Såhär gör man läskiga mördegskakor:

Kakor (beroende på storlek), 20 stycken:
50 g kallt smör
50 g socker
lite uppvispat ägg
100 g mjöl
Lite skal av en citron
nypa salt

Mixa ihop smör och socker i en hushållsmaskin, tillsätt ägget och sedan resten. Kyl minst en timme med plastfolie i kylskåpet. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen cirka 5 mm tjock och tryck ut kakor. Grädda i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.

Kristyr:
Lite äggvita
150 g florsocker
nypa salt
1 tsk citronsaft
svart hushållsfärg

Vispa ihop allt. Vill man ha mer rinnig konsistens tar man mer citronsaft.

Sprista ut kristyren tunt på kakorna, precis som man vill. Klart!

   Läs mer om
2 kommentarer


Annons

Annons

Laddar