Annons
Annons


Lakrits- och citronkakor recept

Lakritsdagen till ära, bjuder jag på lakrits- och citronkakor.


lakrits-citronkakor-recept

Supergoda lakrits- och citronkakor.

lakrits-citronkakor-recept-01

Hela Sverige Bakar gänget på väg in till ”tältet”.

lakrits-citronkakor-recept-02

Hela Sverige Bakar ”tältet”.

lakrits-citronkakor-recept-03

Jag var redo för att baka småkakor.

lakrits-citronkakor-recept-04

När jag var  med i Hela Sverige Bakar, och det var småkakorutmaning, bakade jag dessa smarriga lakrits- och citronkakor. Kombinationen med citron, lakrits, citronglasyr och spröd mördeg är verkligen supergod . De blir alltid en hit. Man kan ju göra vilken form och storlek man vill, och de ser kanske inte supersnygga ut – men det är ju smaken som är det viktigaste. Eller hur?! [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Lakrits/citron kakor, cirka 25 stycken:

Grunddeg mördeg:
0,5 dl socker
100 g kallt smör
1 tsk vaniljsocker
cirka 2,2 dl mjöl
½ äggula

Citron:
rivet skal av en citron
gul hushållsfärg

Lakrits:
4 tsk Johan Bülow raw liquorice powder lakritspulver
svart hushållsfärg

Dekoration (glasyr):
1 dl florsocker
skvätt citronsaft

1. Blanda allt förutom äggulan i en matberedare. Mixa sedan snabbt ihop degen med äggulan. Plasta in och kyl cirka 30 minuter i kylskåp.
2. Dela upp den i två delar. Blanda den ena med citron och gul färg och den andra med lakritspulver och svart färg. Använd plasthandskar, det färgar av sig på händerna. Gör varsin rulle och sätt ihop dem lätt. Dela upp den på 25, gör en boll och platta ut på bakplåtspapper. Grädda i cirka 8-10 minuter i mitten av ugnen. Svalna på galler.
3. När kakorna svalnat, blanda ihop glasyren och ringla över kakan och strö över lite lakritspulver. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar