Annons
Annons


Kryddig banankaka med valnötter, choklad och fikon

Supergod kaka fylld med en massa godsaker.


banankaka

banankaka-1

banankaka-2

Mixa bananerna.

banankaka-3

Vispa socker, florsocker och smör fluffigt.

banankaka-4

Blanda i de mixade bananerna i smeten och tillsätt äggen.

banankaka-5

Blanda torra ingredienser med nötter, fikon och hackad choklad oh rör ihop allt till en slät smet.

Annons

banankaka-6

Grädda mitt i ugnen, cirka 30 -35 minuter.

banankaka-7

banankaka-8

Har man bananer över som blivit lite bruna så kan man ha de till att baka en kaka. Banankakan är fylld med valnötter, fikon, mörk choklad och smakar lite kryddigt. Tycker den är himla god och jag brukar ta lite vad jag har hemma. Tycker man inte om valnötter är allergisk kan man till exempel ta mandlar eller utesluta det helt [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Banankaka med valnötter, choklad och fikon, 2 formar:
1 dl socker
2 dl florsocker
150 g rumsvarmt smör
3 bananer
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,75 tsk kanel
0,75 tsk malen ingefära
100 g valnötter
50 g mörk choklad
100 g fikon

1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra två formar.
2. Vispa socker, florsocker och smör fluffigt.
3. Mixa bananerna och blanda i smeten.
4. Tillsätt äggen.
5. Blanda torra ingredienser med nötter, fikon och hackad choklad oh rör ihop allt till en slät smet.
6. Grädda mitt i ugnen, cirka 30 -35 minuter.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar