Annons
Annons


Knäckbanankaka

Knäckig kaka med bananer som bakas i ett nafs.


Banankaka som smakar lite som friterad banan och serveras varm med glass.

Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker och mjöl. Tillsätt sirapen och blanda ihop väl.

Fyll formarna med bananer. 

Täck formarna med knäcksmeten.

Annons

Låt kakan få lite färg i ugnen.

Jag serverade min banankaka med glass.

En superenkel kaka att baka, är den här banankakan som påminner lite om friterad banan. Dessutom går den snabbt att baka och är hur enkelt som helst. Vill man inte göra småportioner kan man ta en större form istället. Det går lika bra ♥

Knäckbanankaka, tre små formar

Knäcksmet:
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjöl
0,5 dl ljus sirap
4 bananer

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj tre små formar med lite smör.
3.
Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker och mjöl.
4. Tillsätt sirapen och blanda ihop väl.
5. Skiva fyra bananer i lagom stora bitar.
6. Fyll formarna med bananer och lägg på smeten.
7. Grädda mitt i ugnen 20 minuter.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar