Annons
Annons


Maddes 3 bästa recept med mango

Mangomousse i portionsglas, glass med mango och en mangobakelse – mums!


1. Mangomousse i glas, 4 portionsglas.

Mangomousse:
200 g fryst mango i bitar
3 msk vatten
2 gelatinblad
1 msk socker
2 dl vispgrädde

1. Lägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter.
2. Koka upp mangon med vatten.
3. Låt gelatinet smälta i mangon och låt svalna helt.
4. Vispa grädde och blanda med mangon.

Annons

Topping:
80 g fryst mango i bitar
1 msk vatten
1 tsk socker

1. Koka upp mangon med vatten.
2. Sila hälften genom en sil så det blir som en sås, resten av mangon finhackas.

Dekoration:
25 g hackad mörk choklad

1. Fyll fyra portionsglas med mangomousse.
2. Fördela mangosåsen över mousse och den hackade mangon.
3. Toppa med hackad choklad. Ställ kallt i två-tre timmar innan servering.

madeleine-appelgren-recept-blogg

2. Glass med mango, 4 portioner, serveras i små burkar

Glass – smak av vanilj
Krossade digestivekex
1 paket fryst mango
Kolasås (köpt eller göra själv)
2 dl vispad grädde

1. Vispa grädde.
2. Lägg lite krossade digestivekex i botten av glaset, fyll med några klickar glass, sedan mango.
3. Toppa med vispad grädde, kolasås och strö över lite digestivekex.

3. Mangobakelse, 4 portioner.

Botten:

50 g digestivekex
0,5 msk socker
25 g smör

1. Sätt ugen på 200 grader.
2. Smörj och mjöla fyra runda eller rektangulära formar.
3. Mixa digestivekexen med socker i en matberedare.
4. Smält smöret och blanda med kexen och tryck ut i formen.
5. Grädda cirka 5 minuter och låt svalna.

Mangomousse:
100 g fryst mango
1 gelatinblad
0,5 msk socker
1,5 dl vispgrädde

1. Lägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter.
2. Koka upp mangon med vatten och socker.
3. Låt gelatinet smälta i mangon och låt svalna helt.
4. Vispa grädde och blanda med mangon.

Fyllning:
100 g fryst mango
1 tsk socker
1 msk vatten
2 msk dulce de leche

1. Koka upp mango, socker och vatten.

1. Bred dulce de leche på digestivebotten.
2. Fyll hälften med mousse.
3. Klicka i mango.
4. Fyll resten av formen och ställ kallt.
5. Ta ur bakelsen ur formen och pudra kakao över.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar