Annons
Annons


Kladdkaka med mjölkchoklad

Superenkel att baka och god smak med mjölkchoklad.


Smarrig och riktig kladdig kladdkaka med mjölkchoklad.

Smält smör och mjölkchoklad under ett vattenbad.

Sikta ner de torra ingredienserna i en skål, tillsätt mjölkchokladblandningen.

Blanda ner äggen och vispa ihop smeten.

Annons

Fyll formen och grädda i cirka 25 grader.

Kladdkaka med mjölkchoklad. Hur kladdig man vill ha den reglerar man med tiden i ugnen. Kakan ska vara lite kladdig i mitten och jag låter kakan svalna i sin form innan man äter. Kladdkakan har mycket smak så jag tycker det räcker med att pudra lite florsocker över. Blir en snygg finish också, vill man kan man ta lite vispad grädde till kakan. ♥

Kladdkaka med mjölkchoklad:
125 smör
200 g Marabou mjölkchoklad
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1,5 msk kakao
nypa salt
3 ägg
2,5 dl mjöl

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en 18 cm form med lite smör och bakplåtspapper.
3. Smält smör och mjölkchoklad under ett vattenbad.
4. Sikta ner de torra ingredienserna i en skål, tillsätt mjölkchokladblandningen.
5. Blanda ner äggen och vispa ihop smeten.
6. Fyll formen och grädda i cirka 25 grader.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar