Annons
Annons


Kladdkaka med lakrits

Härlig smak av choklad och lakrits.


Kladdkaka med smak av lakrits och lakritsvispgrädde.

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, lakritspulver, nypa salt och smöret. 

Blanda ihop.

Fyll formen med smeten.

Grädda i cirka 10-12 minuter.

Kladdkaka med lakrits, cirka 6 stycken:
50g smör
1 ägg
1,25 dl socker
0,7 dl mjöl
1,5 msk kakao
0,5 tsk vaniljsocker
1 tsk lakritspulver
nypa salt

Annons

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och mjöla 6 former à 4 cm rund form.
3. Smält smöret.
4. Blanda ägg och socker.
5. Tillsätt mjöl, kakao, vaniljsocker, lakritspulver, nypa salt och smöret. Blanda ihop.
6. Fyll formen med smeten.
7. Grädda i cirka 10-12 minuter.

Vispa lite vispgrädde och servera till bakelserna!
Jag strödde lite lakritspulver över grädden för att få mer lakritssmak.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar