Annons
Annons


Kardemummatårta med hallongrädde

Frisk och härlig tårta med smak av kardemumma.


Kardemummabottnar, hallongrädde och hallonsylt.

Koka upp hallon och vatten, låt svalna helt.

Dela kakan på tre, bred hallongrädde och hallonsylt på första lagret.

Bred hallonsylt på andra lagret.

…och sedan hallongrädde på andra botten.

Annons

Spackla med hallongrädde runt hela tårtan.

Den här rosa tårtan är verkligen en dröm, såå himla god. Bottnarna har mycket smak av kardemumma och är syrligt frisk av hallongrädden och hallonsylten. Jag spacklade hallongrädde runt hela tårtan och dekorerade med basilikablad, men kan ju också dekorera med färska hallon ♥

Kardemummakaka, 6 personer:
70 g smör
0,8 dl socker
1 ägg
1,5 dl mjöl
0,3 tsk bakpulver
0.5 msk stött kardemummakärnor
0,5 dl vispgrädde

1. Smörj en 18 cm form med smör och täck med bakplåtspapper.
2. Sätt ugnen på 170 grader.
3. Vispa smör och socker vitt och vispa sedan ihop med ägget.
4. Blanda de torra ingredienserna.
5. Blanda ihop allt varvat med grädden.
6. Fyll formen och grädda i 30 minuter.

Hallongrädde:
2 dl hallon
0,5 dl vatten
1 msk florsocker
2,5 dl vispgrädde

1. Koka upp hallon och vatten, låt svalna helt.
2. Vispa grädden och blanda med 3/4 av hallonen och lite florsocker.
3. Dela kakan på tre, bred hallongrädde och hallonsylt på första lagret.
4. Andra lagret, bred hallonsylt och sedan hallongrädde.
5. Spackla med hallongrädde runt hela tårtan.
6. Dekorera med basilika eller citronmeliss på toppen.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar