Annons
Annons


Kardemummakaka

Baka en riktig klassiker.


Saftig kardemummakaka.

Vispa smör och socker vitt och vispa sedan ihop med ägget.

Blanda de torra ingredienserna.

Blanda ihop allt varvat med grädden.

Fyll formen och grädda i 30 minuter, stäng av ugnen och låt stå i 15 minter till.

Annons

En riktig klassiker att baka är kardemummakaka, tycker jag. Antingen serverar man den som den är, för det räcker egentligen eller så lättvispar man lite grädde och serverar till ♥

Kardemummakaka, 4-6 personer:
70 g smör
0,8 dl socker
1 ägg
1,5 dl mjöl
0,3 tsk bakpulver
0.5 msk stött kardemummakärnor
0,5 dl vispgrädde

1. Smörj en 18 cm form med smör och täck med bakplåtspapper.
2. Sätt ugnen på 170 grader.
3. Vispa smör och socker vitt och vispa sedan ihop med ägget.
4. Blanda de torra ingredienserna.
5. Blanda ihop allt varvat med grädden.
6. Fyll formen och grädda i 30 minuter.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar