Annons
Annons


Hela Sverige Bakar

Ni missar väl inte reprisen!


hsb

hsb-1

hsb-2

hsb-3

Första programmet av Hela Sverige Bakar, bakade jag de här smarriga Dooleymoussebakelserna.

Ni missar väl inte reprisen av Hela Sverige Bakar med mig på Tv4, vardagar 15.55. Jag tittar själv och tänker tillbaka på hur kul det var att vara med och att bakning är en del av mitt liv [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Glutenfri moussebakelse med Dooleymousse med hallon och sockerflarn:
Botten:
50 g sötmandel
0,5 dl florsocker
äggvita

Dooleymousse:
75 g mörk choklad
1 msk socker
1 äggula
1 msk Dooleys
1 dl vispgrädde

Sockerflarn:
0,25 dl socker
flingsalt

Dekoration:
11 färska hallon
kakao
1 klick vispad grädde

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en 16 cm bakform lätt och lägg bakplåtspapper i botten.
3. Mal mandeln i en matberedare och mixa sedan snabbt med florsocker. Vispa vitan hårt och vänd ner mandel-/florsockerblandningen försiktigt.
4. Fördela smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna på galler och stansa sedan ut tre stycken bottnar, använd en kakstansare som är 6,5 cm stor. Låt de sitta kvar i formen.

Dooleymousse:
1. Hacka chokladen och smält den över vattenbad.
2. Ta från värmen och rör ner socker, äggula och Dooleys.
3. Vispa grädden hårt och vänd ner lite i taget chokladblandningen. Kyl ner.

Sockerflarn:
1.  Smält sockret i en kastrull och låt det sedan rinna ut på ett bakplåtspapper.
2. Strö över lite flingsalt. Låt det svalna innan det bryts i småbitar.

Dekoration:
1. Ställ 3 hallon i varsin kakform.
2. Spritsa ut moussen försiktigt i formen. Släta ut på toppen med en kniv, så det blir rakt. Ställ kallt. 3. 3. Ta försiktigt ur bakelsen ur formen. Dekorera med en klick grädde, pudra med kakao, hallon och sockerflarn. Mums!

Foto: Tv4, Thealus.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar