Annons
Annons


Godisfluff bakelse

Sockersöt moussebakelse av godisfluff.


mousse-godis

Bakelse med digestivebotten, färska hallon, godisfluff mousse och sockerflarn.

mousse-godis-1

Placera ett hallon i botten.

mousse-godis-2

Fördela moussen i formen.

mousse-godis-3

Låt stelna ett tag i kylskåpet.

mousse-godis-4

Få loss bakelsen ur formen.

mousse-godis-5

Jag tog hjälp av ett litet glas.

Annons

mousse-godis-6

Dekorera med hallon och sockerflarn.

mousse-godis-7

Voilá!

mousse-godis-8

Rosa bakelse med digestivebotten, färska hallon, godisfluffs mousse och sockerflarn med flingsalt. Sockersöt bakelse som är jättegod och jag kan lätt äta upp alla själv, ha ha. Bästa tipset att baka en bakelse som riktigt proffsig ut, är att använda höga formar som man fyller med till exempel mousse. Det är superenkelt och reslutatet blir precis som man ser i ett konditori, tycker jag. Kan vara lite knepigt att hitta höga formar, men på nätet hittar man det mesta man i bakväg behöver.

Rosa godisfluff bakelse, 2 stycken:

Botten:
50 g digestivekex
0,5 msk socker
25 g smör

1. Sätt ugen på 200 grader.
2. Smörj och mjöla fyra runda kakformar á 6 cm.
3. Mixa digestivekexen med sockret i en matberedare.
4. Smält smöret och blanda med kexen och tryck ut i formen.
5. Grädda cirka 5 minuter och låt svalna.

Godisfluff:
1 dl vispgrädde
40 g skumgrisar
1 dl vispgrädde

1. Sjud 1 dl vispgrädde och godis tills allt smält.
2. Låt svalna lite, häll upp i en skål och lägg plastfolie över:
3. Ställ i kylskåpet några timmar.
4. Vispa upp flyget och vänd ner i 1 dl vispad grädde.

Dekoration:
färska hallon

Sätt ihop bakelsen:
1. Fördela hallon på digestivebotten.
2. Fyll med moussen.
3. Ställ i kylskåp för att stelna till sig.
4. Garnera med hallon.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar