Annons
Annons


Glutenfri chokladtårta

Chokladbotten, hallonpannancotta och chokladmousse!


Chokladbotten, hallonpannacotta och chokladmousse.

Fryst chokladbotten och hallonpannacotta.

Lägg browniebottnen i en rund form, ca 24 centimeter i diameter och den frysta pannacottan ovanpå.

Spritsa över chokladmoussen och jämna försiktigt till ytan. Täck med plastfolie och ställ in i frysen tills den stelnat.

Dekorera med till exempel kakao och lite flingsalt.

Den blev riktigt bra, om jag får säga det själv och alla som smakade på chokladtårtan. Dessutom ser den himla proffsig ut – tack vara att jag använde en hård plastfolie som jag la innanför tårtformen för att få en slät utsida ♥

Glutenfri chokladbotten:
150 g mörk choklad
100g smör
2 ägg
1 dl maizena
1 dl socker
1 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och mjöla med maizena en 20,5 cm rund bakform.
3. Hacka chokladen och smält över vattenbad med smöret.
4. Ta av från värmen och blanda i ägg, maizena, socker och bakpulver.
5. Häll i formen och grädda mitt i ugnen 25 minuter.

Hallonpannacotta:
2 gelatinblad
3 dl frysta hallon
2 dl vispgrädde
0,5 dl socker

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter
2. Koka upp grädde, hallon och socker.
3. Mixa och sila.
4. Blanda i gelatinet.
5. Häll upp i en plastad form och ställ in i frysen över natten.

Chokladmousse:
2 gelatinblad
200 g mörk choklad
4 dl vispgrädde
2 äggulor
0,5 dl socker
1 dl vispgrädde

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter
2. Smält chokladen aver vattenbad.
3. Vispa 4 dl grädde lätt.
4. Vispa äggulor med socker pösigt.
5. Värm 1 dl grädde och smält gelatinet i grädden.
6. Rör ner gelatine-blandningen i äggsmeten och chokladen.
7. Tillsätt snabbt hälften av grädden och sedan resten.

Montera tårtan:
1.
Lägg browniebottnen i en rund form, ca 24 centimeter i diameter och den frysta pannacottan ovanpå.
2. Spritsa över chokladmoussen och jämna försiktigt till ytan.
3. Täck med plastfolie och ställ in i frysen tills den stelnat.
4. Ställ tårtan några timmar i kylskåpet innan den ska ätas. Dekorera med till exempel kakao och lite flingsalt.

Annons
   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar