Annons
Annons


Glutenfri choklad-tårtbotten

Enkelt recept på tårtbotten med choklad.



Hacka chokladen.

Smält över vattenbad med smöret.

Ta av från värmen och blanda i ägg, maizena, socker och bakpulver.

Häll i formen och grädda mitt i ugnen 25 minuter.

Hallonmoussen: vispa grädden hårt med bakpulvret och vänd ner hallon- äggsmeten lite i taget.

Hallonmousse.

Glutenfri chokladbotten:
150 g mörk choklad
100g smör
2 ägg
1 dl maizena
1 dl socker
1 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och mjöla med maizena en 20,5 cm rund bakform.
3. Hacka chokladen och smält över vattenbad med smöret.
4. Ta av från värmen och blanda i ägg, maizena, socker och bakpulver.
5. Häll i formen och grädda mitt i ugnen 25 minuter.

Vad som passar utmärkt till chokladtårta är hallonmousse!

Annons

Hallonmousse:
250 g frysta hallon
2 gelatinblad
2 äggulor
0,5 dl socker
5 dl vispgrädde
nypa bakpulver

1. Mixa hallonen och sila bort kärnorna. Låt koka upp i kastrull.
2. Lägg gelatinet i kallt vatten i cirka fem minuter. Krama ur vattnet och blanda med hallonen.
3. Låt det svalna lite.
4. Vispa äggulan och sockret fluffigt och blanda sedan i hallonsåsen.
5. Vispa grädden hårt med bakpulvret och vänd ner hallon- äggsmeten lite i taget.
6. Spritsa moussen på tårtbotten och kyl några timmar, klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar