Annons
Annons


Frukostfrallor med valnötter

Baka frallor i silikonform.


frallor-valnotter-recept

Inte bara söta att se på, supergoda är de också.

frallor-valnotter-recept-1

Jag låter min bakmaskin sköta jobbet – man är ju inte dum 😉 

frallor-valnotter-recept-2

När degen släpper från kanten, blanda i de hackade valnötterna.

frallor-valnotter-recept-3

Efter jäsning, dela upp degen på sex.

Annons

frallor-valnotter-recept-5

Forma sex frallor och lägg i silikonformen. Jäs i cirka 30 minuter.

frallor-valnotter-recept-6

Efter andra jäsningen, pensla frallorna med ägg, strö hackade valnötter och flingsalt på.

frallor-valnotter-recept-7

Tycker man behöver inte så mycket mer än några skivor ost på nygräddade frallor.

De här frallorna tycker jag är supergoda och dessutom tar de inte alls lång tid att baka. Man kan, om man vill, till och med hoppa över första jästiden, det går lika bra. Gillar man inte, eller är allergisk mot, valnötter kan man blanda i hasselnötter eller till exempel torkade tranbär. Det är också jättegott. Tycker frallorna fick en fin form av att jäsa i form, och det är något jag kommer testa igen med en annan bakform. Jag bakade mina frukostfrallor i de här silikonformarna, men det finns också andra formar som funkar lika bra. Här tipsar jag om några söta silikonformar [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Frukostfrallor med valnötter, 6 stycken:
2 dl fingervarmt vatten
2,5 msk olivolja
0,5 tsk salt
25 g jäst
2,5 dl vetemjöl special
2 dl kärnvetemjöl
1 dl hackade valnötter

Pensling:
lite uppvispat ägg
hackade valnötter
flingsalt

1. Sätt ugnen på 230 grader.
2. Lös upp jästen med fingervarmt vatten, olivolja och salt i en bakmaskin.
3. Blanda i de båda mjölen och arbeta degen tills den släpper skålen, blanda ner valnötterna.
4. Jäs i cirka 20 minuter. (Detta moment kan man om man vill hoppa över).
5. Forma sex bullar och låt de jäsa under bakduk 30 minuter i silikonformen.
6. Pensla med uppvispat ägg, strö lite hackade valnötter och flingsalt över och grädda i cirka åtta till 10 minuter, i mitten av ugnen, tills de blir gyllenbruna. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar