Annons
Annons


Ett litet knep för mördegs-väntande

Såhär halverar du tiden i kylskåpet!!


mordeg-tips-recept

Jag plattar alltid ut mördegen innan den får stå tills sig i kylskåpet. Då behöver den bara vila 30 minuter och inte en timme i kylen.

mordeg-tips-recept-1
1. Platta ut mördegen på plastfolie.

mordeg-tips-recept-2

2. Jag plattar ut den tunt.

mordeg-tips-recept-3

3. Redo för kylskåpet i bara 30 minuter.

Annons

Mördeg måste ju stå till sig och kallna i cirka en timme i kylskåpet efter man arbetat ihop degen. Den blir då lättare att kavla ut. Däremot så vill jag inte alltid vänta en timme på att degen ska kallna utan jag plattar ut mördegen mellan plastfolie och på så sätt behöver den bara vara i kylskåpet en halvtimme. Himla fiffigt!

P.s. tänk på att inte överarbeta mördegen. Jag använder alltid en hushållsmaskin som får göra allt jobb. Superbra knep, tycker jag! 

Mördeg:
120 g kallt smör
0,8 dl socker
2,5 dl mjöl
nypa bakpulver
1 ägg

1. Mixa ihop allt förutom ägget i en matberedare.
2. Tillsätt sedan ägget och mixa bara ihop degen snabbt.
3. Plasta in degen i plastfolie och kyl den minst 30 minuter i kylskåpet. Beroende hur mycket man”plattar ut” mördegen.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar