Annons
Annons


Enkelt recept på marängbotten

Frasiga marängbottnar som passar till vilken tårta som helst!


marang-botten-enkel

Enkelt och gott recept på frasiga marängbottnar.

marang-botten-enkel-1

Separera äggvitorna från äggulorna.

marang-botten-enkel-2

Vispa äggvitorna till ett fast skum och vispa ner socker, lite i taget.

marang-botten-enkel-3

Dela upp marängen på två och fördela på två bakplåtspapper.

Annons

marang-botten-enkel-4

Bred ut med en kniv så det blir jämna bottnar.

marang-botten-enkel-5Efter gräddning, låt marängen svalna.

Att baka marängbottnar är superenkelt och väldigt gott. Däremot ska man vara beredd på att det tar ett tag att grädda bottnarna. Men den som väntar på något gott… 🙂 Det här receptet tycker jag är himla bra för marängen blir precis så frasiga som jag vill ha det. Fyll med vispad grädde och lemoncurd mellan bottnarna och toppa med färska bär så har men en supergod efterrätt.

Marängbotten, 2 stycken:
6 äggvitor
3 dl socker

1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Separera äggvitorna från äggulorna i en ren skål.
3. Vispa till ett skum.
4. Tillsätt sockret lite åt gången och vispa marängen fast.
5. Bred eller sprita ut två marängbottnar på två plåtar med bakplåtspapper.
6. Grädda i 1,5 timme. Klart!

P.s. marängbottnarna blir frasiga efter 1,5 timme. Vill man att de ska vara lite sega så sänker man tiden i ugnen.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar