Annons
Annons


Enkelt och gott brytbröd

Toppa din foccacia med precis vad du vill!


foccacia-recept-gronsaker-brod-01

Jag toppade med körsbärstomater, zucchini, rödlök, oliver och färsk rosmarin.

foccacia-recept-gronsaker-brod-02

En favorit i repris är verkligen focaccia som man inte kan få nog av. Man kan ju toppa brödet med precis vad som helst. Allt från grönsaker till tex rostade valnötter, chevre och ringla över lite honung. Det blir då lite som ett efterrättsbröd som man kan ha fikonmarmelad till och bara äta så [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Focaccia, ett brytbröd:
2,5 msk olja
2 msk honung
3 dl vatten
25 g  jäst
1 tsk salt
4-5 dl specialvetemjöl
2 dl durumvetemjöl

Topping:
1 rödlök
en halv zucchini
10 körsbärstomater
svarta oliver (efter tycke)
färsk rosmarin
flingsalt
olivolja

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Rör ut jästen i fingervarmt vattnet, och rör i olja och honungen.
3. Tillsätt mjölen och arbeta ihop till en smidig deg, den kommer vara lite lös.
4. Låt degen jäsa cirka 30 minuter under en bakduk till dubbel storlek.
5. Hacka rödlök, zucchini och fräs de lite lätt i en stekpanna.
6. Häll ut degen och forma sju bullar som läggs på en plåt. Inte för tätt, då jäser de ihop. Lägg en bakhandduk över och jäs cirka 30 minuter.
7. Efter jäsningen  – gör små gropar i bullarna och peta försiktigt ner rödlök, zucchinin, hackade körsbärstomater och oliver.
8. Strö flingsalt, rosmarin och ringla olivolja över.
9. Grädda mitt i ugnen, cirka 20 minuter tills brödet fått lite gyllenbrun färg. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar