Annons
Annons


Donuts med glasyr

Krispiga på utsidan, mjuka och saftiga inuti och med toppingen – en fullträff!


donut-glasyr

Baka mina supergoda donuts med chokladfrosting och/eller rosa glasyr.

donut-glasyr-7

Låt grunddegen jäsa i cirka 40 minuter.

donut-glasyr-6

Kavla ut degen till en centimeter tjocklek.

donut-glasyr-5

Lägg de nyfriterade donutsen på bakplåtspapper.

donut-glasyr-4

 Under tiden blanda ihop chokladfrostingen.

Annons

donut-glasyr-3

Glasyren kan man färga i vilken färg som helst.

donut-glasyr-2

Donut med chokladfrosting.

donut-glasyr-1

Donut med rosa glasyr.

De här supergoda donutsen med chokladfrosting och rosa glasyr måste man bara baka. Är faktiskt enklare än vad man tror, tycker jag iallafall. Däremot tar det ju lite tid, och inget man slänger ihop på en kvart direkt. Donutsen är krispiga på utsidan, mjuka och saftiga inuti och med toppingen blir de ännu mer smaskiga så det är verkligen värt all tid man lägger ner.

Jag skulle rekommendera att äta upp allt samma dag man friterar bakverken. Donutsen kan dagen efter kännas lite torrare, men smakar fortfarande jättegott [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Donuts, lite svårt att bestämma hur många det blir, pga hur stora man vill ha dem.

Grundrecept:
2,5 tsk malen kardemumma
3 dl (3%) mjölk
50 g jäst
1,5 dl socker
nypa salt
150 g rumsvarmt smör
2 ägg
12 dl vetemjöl special

1.Värm mjölk och kardemumma till 37 grader.
2. Smula jästen i en bakmaskin och lös med mjölken.
3. Rör ner socker, salt, smör och ägg.
4. Arbeta ihop degen med mjölet och låt jäsa i 40 minuter.
5. Kavla ut degen, ska vara 1 cm tjock. Stansa ut ringar och låt jäsa i 30 minuter.
6.Värm upp oljan till 170 grader.
7. Fritera donutsen någon minut på varje sida och lägg sedan på hushållspapper.

Frityr:
1-1,5 liter neutral olja

Chokladfrosting:
0,25 dl mjölk
40 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
25 g mörk choklad 55%
lite hallonströssel

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och mjölk krämigt.
2. Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna något.
3. Blanda ihop allt.
4. Bred chokladfrostingen över munkarna och dekorera med strössel.

Glasyr:
0,5 msk vatten
2 dl florsocker
lite hushållsfärg
lite strössel

1. Blanda vatten och florsocker tills n slät glasyr.
2. Färgsätt med valfri färg.
3. Bred glasyr över munkarna och dekorera med strössel.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar