Annons
Annons


Donuts doppade i kanel och socker

Enklare att baka än vad man tror och fantastiskt gott.


donuts-recept-enkel

Donuts doppade i kanel och socker.

donuts-recept-enkel-1

Låt grunddegen jäsa i cirka 40 minuter.

donuts-recept-enkel-2

Kavla ut degen till en centimeter tjock.

donuts-recept-enkel-3

Lägg de nyfriterade donutsen på bakplåtspapper.

donuts-recept-enkel-4

Doppa donutsen när de är varma i kanelsockret.

Annons

donuts-recept-enkel-5

Bakade donuts för första gången, så himla gott så var bara tvungen att baka. De blev inte helt runda som man ser i ett bageri, men övning ger färdighet, som man säger. Trodde det skulle vara svårt och knepigt med att baka donuts men var lättare än vad jag trodde. Det enda som tog lite tid var själva utstansningen. Jag friterade också det man stansar ut i mitten.
När jag för några år sedan var i Los Angeles så sålde de alltid de små runda bollarna och de smakade alltid lite extra gott. Är nog all frityr, ha ha.
Däremot är det bra att man tar tillvara på all grunddeg och inte slänger något. Donutsen smakade helt ok dagen, lite torrare. Jag skulle rekommendera att äta upp allt samma dag man friterar bakverken. [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Donuts, lite svårt att bestämma hur många det blir, pga hur stora man vill ha dem.

Grundrecept:
2,5 tsk malen kardemumma
3 dl (3%) mjölk
50 g jäst
1,5 dl socker
nypa salt
150 g rumsvarmt smör
2 ägg
12 dl vetemjöl special

Frityr:
1-1,5 liter neutral olja

Dekoration:
1 dl socker
1,5 tsk malen kanel

1.Värm mjölk och kardemumma till 37 grader.
2. Smula jästen i en bakmaskin och lös med mjölken.
3. Rör ner socker, salt, smör och ägg.
4. Arbeta ihop degen med mjölet och låt jäsa i 40 minuter.
5. Kavla ut degen, ska vara 1 cm tjock. Stansa ut ringar och låt jäsa i 30 minuter.
6.Värm upp oljan till 170 grader.
7. Fritera donutsen någon minut på varje sida och lägg sedan på hushållspapper.
8. Doppa i kanelsockret när donutsen är varma. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar