Annons
Annons


Danska frukostbullar

Räcker med en klick smör till.


Supergoda frukostfrallor som påminner lite, lite om wienerbröd. Nu vek jag bara degen tre gånger men om man vill kan man vika degen à tre gånger till och få en mer frasig bulle. Man brukar se de danska frukostfrallorna med mörk vallmofrön, det hade jag inte hemma, man kan ta vad man tycker om och har hemma. Dessutom brukar de innehålla mycket mer smör och det har jag valt att inte göra! [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Danska frukostbullar, cirka 6 stora:
25 g jäst
1,5 dl mjölk
0,5 tsk salt
o,5 msk ljus sirap
50 g smör
5 dl mjöl

Pensling:
1 ägg
vallmofrön

1. Häll mjölken över jästen och låt allt lösas upp i en bakmaskin.
2. Tillsätt salt, sirap och hälften av mjölet och låt allt knådas.
3. Skiva i smöret och resten av mjölet, och låt maskinen gå o cirka 5-10 minuter.
4. Läs i 40 minuter.
5. Dela degen, och kavla ut till en 20×40 cm. Pensla med uppvispat ägg och vik ihop degen tre gånger.
skär upp i bitar, och jäs på en plåt med bakplåtspapper 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Pensla med resten av uppvispade ägget, strö vallmöfrön över och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar