Annons
Annons


Citronbottnar till tårta

Fluffigt goda och enkla att baka!


tarta-citron

Luftiga vaniljbottnar med smak av citron som passar utmärkt till att göra en tårta.

tarta-citron-1

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggsmeten. 

tarta-citron-2

Blanda ner det rivna citronskalet. 

Annons

tarta-citron-3

Fyll de fyra bakformarna. 

tarta-citron-4

Grädda i cirka 15 minuter.

tarta-citron-5

Ta ur bottnarna ur formarna, och låt svalna på galler.

tarta-citron-6

Det här receptet använder jag när jag ska baka fluffiga citronbottnar. De är superenkla att baka och gräddningstiden i ugnen är kort. Nu har jag bakat citronbottnarna i fyra 16 cm stora formar, så vill man till exempel baka smeten i två större formar så måste man tänka på att tiden i ugnen också blir längre. Jag känner alltid med en baksticka ifall bottnarna är torra. Det vill säga, att när man sticker ner stickan så är den torr. När citronbottnarna är klara och har svalnat kan man fylla med vilken mousse eller frosting man vill [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Citronbottnar:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk rivet citronskal

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och mjöla fyra bakformar á 16 cm och lägg bakplåtspapper i bottnen.
3. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
5. Blanda till sist ner det rivna citronskalet och fyll bakformarna.
6. Grädda i cirka 15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på galler.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar