Annons
Annons


Bullar fyllda med Nutella


12-HSB-recept-madeleine-appelgren-allers

Kan fortfarande inte fatta att jag blev veckans stjärnbagare. det var säkert på grund av de här godingarna. Jag är ju typ beroende av Nutella (ehh är!) så jag var ju tvungen att göra bullar med Nutella! För att göra de extra saftiga så blandade jag ihop Nutellan med smör och mandelmassa så det blir en krämig massa. Asså sååååå himla goda ♥

Tips när jag ska fylla bullar, är att jag alltid använder spritspåse och spritsar ut fyllningen. Då får man samma mängd fyllning på varje bulle. Himla smart – tycker jag

Såhär gör man mina bullar fyllda med Nutella:

Annons

Grunddeg, som ger cirka 36 stora bullar:
6,25 dl mjölk
62,5 g jäst
1,25 dl socker
¾ tsk salt
2,5 tsk malen kardemumma
190 g rumsvarmt smör
ca 15-17,5 dl vetemjöl special

Värm mjölken till 37 grader. Smula jäst I en hushållsmaskin och häll sedan mjölken över så jästen lös upp. Tillsätt sedan socker, salt, kardemumma och smör. Bearbeta in mjölet tills degen blir smidig. Ta inte för mycket mjöl, degen ska släppa kanten men kännas lite ”lös”. Låt degen gå i maskinen cirka tio minuter. Lägg en fuktad bakduk över och jäs i 30 minuter. Dela sedan upp degen i tre delar. En del något större än de andra två. Den ska användas till de släta bullarna.

Bullar fyllda med Nutella:

Fyllning till 12 stycken:
(36 bullar då fyllning x 3)
50 g mandelmassa
1 dl Nutella
20 g rumsvarmt smör

Riv mandelmassan och vispa ihop allt.

Kavla ut den större degen och stansa ut med en tio cm rund kakform 12 runda bollar. Spritsa ut en klick fyllning i mitten och nyp ihop. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper i cirka 30 minuter. Grädda sedan i cirka 8-10 minuter tills de fått lite färg.

Topping:
60 g smör
strösocker

Smält smöret, pensla på bullarna och doppa dem på en gång i sockret efter de gräddats.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar