Annons
Annons


Brownie med flingsalt

Härlig chokladbrownie, toppad med kolakräm och lite flingsalt.


brownie

Härlig brownie med mycket smak av choklad som är toppad med ett lager av kolakräm och lite flingsalt.

brownie-1

Jag ser alltid till att jag har framme alla ingredienser och tillbehör jag behöver, innan jag börjar baka.

Annons

brownie-2

Rör i socker och sedan ägget.

brownie-3

Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner allt i smeten.

brownie-4

Fördela smeten i formen, bred ett lager med kolakräm och toppa sedan med lite flingsalt innan gräddning.

brownie-5

Här är ett recept på brownie med mycket smak av choklad, toppad med ett lager av kolakräm och lite flingsalt. Perfekt balans mellan sött och salt om jag får säga det själv. Jag har bakat brownien i en mindre bakform för att få den desto högre. Är man osäker på ifall smeten kommer att rinna över vid gräddning? Ja, gör då som jag och klä också bakformens sidor med bakplåtspapper på höjden [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Brownie med med kolakräm och flingsalt:, 4-6 personer:
60 g smör
60 g 55% mörk choklad
8 g kakao
1 ägg
70 g socker
0,5 tsk vaniljsocker
50 g mjöl
100-200 g Pampas deli Baking Dulce de Leche
(man tar så mycket man vill av mjölkkolakrämen)
flingsalt

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en avlång form och en 12 cm bakform och klä med bakplåtspapper.
3. Smält smöret i en kastrull och häll över den hackade chokladen. Låt allt smälta.
4. Rör i socker och ägg.
5. Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan ner allt i smeten.
6. Fördela smeten i formen, täck med Dulce de Leche och flingsalt.
7. Grädda mitt i ugnen, cirka 30 minuter. Den kommer kännas lös men stelar till sig efter ett tag. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar