Annons
Annons


Blodig Halloweenkaka


recept-halloween-kaka-madeleine-appelgren-misscakepop.se

Idag är det Halloween och självklart så måste det ju firas så jag bakade några läskiga bakverk. En blodig kaka är ju ett måste på Halloween. Syrlig i smaken och som ”blod” har jag hällt över lite hallonsås. Ser verkligen scary ut. Perfekt kaka att smaska på i Halloweentider [wc_fa icon=”headphones” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Såhär gör man den blodiga Halloweenkakan:

Blodig Halloweenkaka:
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl mjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
rivet skal av en citron
1 tsk citronsaft
1 dl kokande vatten

Smöra och bröa en liten form som är hög på höjden. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Blanda sedan i skal och saft och till sist vattnet. Grädda mitt i ugnen cirka 20-30 minuter.

Hallonsås:
250 g frysta hallon
3 msk vatten
2 msk socker

Mosa och sila hallonen och blanda sedan ner vatten och socker.

När kakan svalnat ansade jag den lite och hällde sedan hallonsåsen över. Klart!

   Läs mer om
2 kommentarer


Annons

Annons

Laddar