Annons
Annons


Baklava

Sött bakverk av filodeg, hackade nötter och smakar lite kryddigt.


Baklava är ett sött bakverk som består av filodeg, hackade nötter och smakar lite kryddigt. Tycker man att det är väldigt sött kan man ta lite glass till [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Baklava:
250 g filodeg
200 g smält smör

Sockerlag:
1 dl vatten
2 dl socker

Fyllning:
300 g nötter
(mandlar, pekan-, pistage-, och valnötternötter)
1 msk kardemummna
2 msk vatten
0,4 dl socker

Dekoration:
små hackade pistaschenötter

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en långpanna med smör.
3. Sockerlag: koka upp vatten och socker, låt svalna.
4. Fyllning: Hacka alla nötte rock blanda med kardemumma, socker och vatten.
5. Lägg 3 filodegsark i formen, pensla med sockerlag och smält smör. Lägg lite av nötblandning på.
6. Uppredpa proceduren till all filodeg tar slut. Spara lite av sockerlagen
7. Skär i bitar.
8. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter.
9. Häll direkt efter gräddning på sockerlagen och strö hackade pistaschenötter på baklavan. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar