Annons
Annons


Baka mina juliga biskvier till 4:e advent

Recept på hasselnötsbiskvier med chokladfyllning.


advent-4

Till den fjärde advent bakar jag hasselnötsbiskvier med smak av kardemumma, fylld med supergod och len chokladkräm och på toppen dekorerar jag biskvierna med ett sockerflarn. De smakar riktigt juligt och är så goda att jag kan äta upp alla sex på en gång [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

Annons

Hasselnötsbiskvier med chokladkräm och sockerflarn, 6 stycken:

Botten:
50 g hasselnötter
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 dl socker
1 äggvita

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
3. Mixa nötterna i en matberedare, tillsätt socker och kardemumma.
4.Vispa vitan hårt och vänd försiktigt ner nöt blandningen.
5. Klicka ut sex små bottnar och grädda mitt i ugnen cirka 8-10 minuter.

Fyllning:
75 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 äggulor
1 msk kakao

1. Vispa smör och florsocker fluffigt.
2. Blanda i äggulorna och kakao till en slät fyllning.

Sockerflarn:
0,5 dl socker
3 msk hackade hasselnötter
flingsalt

1. Smält socker och fördela det på ett bakplåtspapper,
2. Strö över hackade hasselnötter och lite flingsalt.

Tempererad choklad:
100 g 55 % hackad mörk choklad

1. Hacka chokladen. Smält 1/3 av chokladen över ett vattenbad i en emaljskål till 48 grader.
2. Ta från vattenbadet och blanda i resten av chokladen.
3. Blanda väl till chokladen har en temperatur av 27 grader.

Sätt ihop biskvierna:
1. Fördela fyllningen på botten av biskvierna med en kniv.
2. Doppa i chokladen och dekorera med sockerflarn. Klart!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar