Annons
Annons


Bak- och chokladfestivalen i Stockholm

Jag frossade bland chokladpraliner och härliga tårtor.


festival-bakning-choklad

Intresset för bakning och all dess form av desserter ökar enormt varje år och jag tycker verkligen att det känns som att det är bakfeber i Sverige just nu.

festival-bakning-choklad-1

Bästa med mässan är all provsmakning 🙂

festival-bakning-choklad-2

Ja vem vill inte få med sig fåret Shaun som chokladskulptur hem.

Annons

festival-bakning-choklad-5

Praliner i alla smaker man kan tänka sig, kunde man köpa med sig hem.

festival-bakning-choklad-4

Allt från macarons till chokladpraliner kunde man köpa med sig hem.

festival-bakning-choklad-3

Var man inte sugen på att äta till exempel en kanelbulle, fanns det som smycke.

festival-bakning-choklad-6

Besökte bak- och chokladfestivalen i Stockholm i helgen. För mig är det måste att gå dit och spanan in nya trender, få idéer och smaka på allt från härlig choklad till cupcakes. Intresset för bakning och all dess form av desserter ökar enormt varje år och jag tycker verkligen att det känns som att det är bakfeber i Sverige just nu. Visste ni att hela 2,5 miljoner människor har bakning som hobby i Sverige, helt galet mycket ju! Inte konstigt att mässan bara blir större och större för varje år. På bak- och chokladfestivalen kunde man se allt från bak-till chokladdemonstrationer, det fanns Konditorernas Kafé och ville man inte fika där kunde man köpa med síg en massa godsaker hem. En av höjdpunkterna var alla tävlingar som gick av stapeln, bland annat anordnades Årets Konditor, Årets Pralin och Kladdkakeracet. Nytt för i år var att det fanns en egen avdelning under Bak- & Chokladfestivalen som hette ”Utan gluten och sånt” [wc_fa icon=”heart” margin_left=”” margin_right=””][/wc_fa]

   Läs mer om
Kommentera


Annons

Annons

Laddar